Måla om ett Sovrum med Stil – Tips från Två tjejer på Uppdrag att berätta hur man gör!

“Kan vi måla om det själva?” Detta är en fråga jag ofta får från vänner och bekanta som är sugna på att fräscha upp hemmet med en ny kulör. Mitt svar är alltid “Självklart!”. Jag vill påminna dig om att jag är ingen expert på att måla om, men jag har haft min beskärda del av hemmaprojekt. Faktum är att jag nyligen hjälpte två tjejkompisar med att måla om deras sovrum, och det blev riktigt snyggt och lätt!

Låt oss berätta om det.

färg för att måla om

Planering och Val av Färg

Min första regel när det kommer till att måla om är att alltid ha en plan. Tänk på vilken atmosfär du vill skapa i livsmiljön, och om du kanske vill måla en accentvägg i en djärv nyans eller framhäva lister i en kontrasterande kulör. Kanske taket också behöver lite kärlek? Ingen sa att vi bara måste hålla oss till fyra väggar!

Att välja rätt färg kan vara överväldigande, jag vet. Mitt råd är att börja med att bestämma vilka generella färgkarakteristiker du vill ha: en varm eller kall nyans? Neutral eller mättad? Du kan till och med beställa prover hem till dörren, klistra upp dem på väggen och se hur de ser ut i rummet vid olika tidpunkter på dagen.

Verktyg, Material och Förberedelser för att måla om

Innan vi dyker ner i målningen, se till att du har rätt verktyg och material till hands. Detta inkluderar penslar, rullar, målarfärg, tejp, skyddsplast och mycket mer. Kom ihåg, förberedelse är halva jobbet! Förbered rummet genom att skydda möbler och golv med skyddsplast, och tejpa noggrant av lister och uttag.

Måla och Ventilera

När du börjar måla, se till att röra om färgen ordentligt. Jobba från topp till botten, och starta med taket. Om du målar en accentvägg, börja med de ljusare väggarna först. Måla ett lager i taget och låt varje lager torka ordentligt. Var noga med att rummet är väl ventilerat under hela processen.

Rengöring och Tålamod

Efter att du har lagt ditt sista stryk, är det dags att rengöra och vänta. Det kan vara frestande att hänga tillbaka tavlor och placera möbler direkt, men det är viktigt att låta färgen torka helt. Du vill inte riskera att skada ditt nyskapade mästerverk!

Målarföretaget som Kan Hjälpa Till

Vi målade om sovrummet själva, men om du hellre vill lägga ansvaret på någon annan, finns det professionella målare som gärna hjälper till. De har kunskap, erfarenhet och rätt verktyg för att göra jobbet snabbt och effektivt, så att du kan njuta av ditt nya, omgjorda rum utan att lyfta ett finger.

 1. Hur väljer jag rätt färg för att måla om mitt rum?
  Börja med att tänka på vilken atmosfär du vill skapa. Vill du ha en varm eller kall nyans? Neutral eller mättad? Beställ hem färgprover och testa dem på väggen för att se hur de ser ut i rummet vid olika tidpunkter på dagen.
 2. Vilka verktyg och material behöver jag för att måla om ett rum?
  Du kommer att behöva penslar, rullar, färg, skyddsplast, tejp, sandpapper och en stege. Kom ihåg att förbereda rummet ordentligt genom att täcka möbler och golv med skyddsplast.
 3. Hur lång tid tar det att måla om ett rum?
  Det beror på storleken på rummet och hur många lager färg du behöver. Vanligtvis tar det några timmar till ett par dagar. Var noga med att låta varje lager torka helt innan du applicerar nästa.
 4. Vad är det bästa sättet att ventilera rummet när jag målar om?
  Se till att ditt utrymme är väl ventilerat genom att öppna fönster och använda fläktar. Detta hjälper inte bara färgen att torka snabbare, men det är också viktigt för din hälsa.
 5. Kan jag anlita ett professionellt målarföretag för att måla om mitt rum?
  Absolut, om du hellre lämnar jobbet till proffsen finns det många målarföretag som kan hjälpa till. De har erfarenhet och rätt verktyg för att göra jobbet snabbt och effektivt.
 6. Vilka är fördelarna med att måla om ett rum?
  Att måla om ett rum kan ge det en helt ny känsla och atmosfär. Det är ett kostnadseffektivt sätt att förändra utseendet på ditt hem utan att göra stora renoveringar. Dessutom kan du välja exakt vilken färg och nyans du vill ha, vilket ger dig total kreativ kontroll!
Posted in: Hem