MakeUp, kan du verkligen vad varje typ är till för?

Makeup har en lång historia, från 10 000 f.Kr. då både män och kvinnor använde det för att förbättra sitt utseende, till idag där det mestadels är kvinnor som använder det. Men vet du vad? Makeup handlar inte bara om att se bra ut, det handlar också om att känna sig bra. Det kan verkligen förbättra ditt självförtroende och få dig att känna dig stark och redo att ta på dig världen. Så låt oss dyka in i den fantastiska världen av makeup, ska vi?

Makeup

Vattenbaserad Makeup

Vattenbaserad makeup, har du hört talas om det? Det är en typ av makeup som ger ditt ansikte ett naturligt utseende. Det är perfekt för en avslappnad fest med vänner eller en familjesammankomst. Vattenbaserad makeup innehåller emulgeringsmedel som binder vatten och olja, vilket ger en medium täckning med naturlig skönhet på din hud. Det finns tre former av vattenbaserad makeup: polymerbaserad oljefri formula, lerbaserad oljefri formula och krämig formula. Så om du vill ha en avslappnad festmakeup som håller i flera timmar, kan du prova vattenbaserad makeup!

Silikonbaserad Makeup

Nästa på vår lista är silikonbaserad makeup. Denna typ av makeup ger en unik glid-effekt, vilket är varför den har blivit så populär. Den ger en jämn och enhetlig finish till din hud, vilket gör att du känner dig bekväm. Dessutom är den lätt och har en långvarig effekt som inte smetas ut i flera timmar. Men kom ihåg, silikonbaserad makeup kräver perfekt blandning för att ge dig en felfri finish. Så om du inte är en makeup-guru, kanske du vill ta hjälp av en professionell makeupartist som har rätt verktyg och tekniker för att applicera den.

Puderbaserad Makeup

Om du har fet, känslig eller aknebenägen hud, då är puderbaserad makeup precis vad du behöver. Denna typ av makeup ger en felfri täckning som inte täpper till dina porer eller lämnar en vit hinna på din hud. Det bästa sättet att applicera denna makeup är att först återfukta din hud väl så att den inte gör din hud kakig eller fläckig. Så applicera en lätt fuktighetskräm på din hud och sedan puderbaserad makeup för bästa resultat.

Mineral Makeup

Mineral makeup är gjord av komprimerade mineraler och innehåller inte någon olja eller tillsatser. Dessa komprimerade mineraler gör din hud hälsosam. Det är en naturlig metod för makeup eftersom den är lätt och ger en förfinad finish till din hud. Mineral makeupprodukter har generellt en lång hållbarhet och lite går långt. Det är en innovativ men högkvalitativ makeup som finns tillgänglig till överkomliga priser på marknaden. Så gå naturligt, gå glamoröst!

Airbrush Makeup

Airbrush makeup är en distinkt spraytyp av makeup som skapar en enhetlig och slät look på dina ansiktsdelar. Detta är en ny teknik för att applicera makeup där du inte behöver svampar, fingrar, borstar eller några andra makeup-applikationsverktyg. Det ger en naturlig hy eftersom det minimerar utseendet på blemmor, mörka fläckar, akneärr, mörka ringar under ögonen och mer. Det ger ett vackert naturligt slutresultat som håller upp till 15 timmar på din hud utan att smetas ut. Denna makeup är vanlig för bröllop och är ganska dyr, vilket kan vara överkomligt ibland.

Övriga typer av Makeup

Förutom de ovan listade makeup-typerna kan du också använda BB-kräm, läppglans, konturpulver, inställningspulver, ögonbrynspenna, ögonbrynsgel och andra makeup-produkter för att få en skimrande makeup-look på dina speciella tillfällen.

Fördelarna med olika typer av Makeup

Makeup har sina fördelar och det delar en rättvis andel av betydelse i en kvinnas liv. Förutom att göra din hud glödande och få dig att se vacker ut, har makeup massor av andra fördelar som du bör veta: Det hjälper till att öka ditt självförtroende, det hjälper till att öka ditt ansiktsvärde, det gör dig starkare, djärvare och mer konkurrenskraftig, och självklart gör det dig strålande och vacker.

Avslutning

Så där har du det, en snabb genomgång av de olika typerna av makeup och hur de kan förbättra ditt utseende och självförtroende. Kom ihåg, det finns ingen “rätt” eller “fel” typ av makeup – det som fungerar bäst för dig är det som får dig att känna dig mest bekväm och vacker. Så varför inte experimentera med några olika typer och se vilka du gillar bäst? Och kom ihåg, oavsett vilken typ av makeup du väljer, är det viktigaste att du känner dig fantastisk. Så gå ut där och stråla, du vackra sak du! Och om du undrar hur fungerar allt detta, eller behöver lite expertis från en professionell, tveka inte att fråga. Vi är här för att hjälpa till!